23948sdkhjf

Logistisk kompetens mitt i city

När stomleveranserna till Kvarteret Snäckan, mitt i centrala Stockholm, går in i sitt slutskede ställs höga krav på logistiken. Över 20 000 kvadratmeter håldäck ska levereras innan semestern.

Det är Byggelement som levererar stommen till projektet som ligger ett stenkast från Stockholms centralstation. För att hantera leveransflödet mitt i city med all trafik och leveranser som redan går till området har man etablerat en mellanlagringsstation i Tomteboda.

– Det är mycket att tänka på för att få till flödet, men hittills har det fungerat väldigt bra tack vare våra skickliga planerare och logistikansvariga, säger Joacim Hamegård, projektledare på Byggelement.

Bland annat levereras 20 320 kvadratmeter håldäck, omkring 2 000 kvadratmeter RD-plattor, drygt 1 800 löpmeter pelare och 3 500 kvadratmeter massiva väggar.

De stora mängderna håldäck levereras i ECO 30, något som sänker den totala leveransens utsläpp av koldioxid med 320 ton jämfört med branschstandard. Det motsvarar en minskning med närmare 20 procent.

– Det här är dessutom de första leveranserna som kommer från den nya väggfabriken i Hallstahammar, säger Joacim Hamegård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094