23948sdkhjf

Skanska bygger äldreboende i Norrköping

Skanska har slutit avtal med Norrköpings Kommun om uppförande av ett nytt äldreboende intill Vrinnevi Sjukhus. Det blir ett hus med fyra våningar, inklusive entréplan, om totalt 7400 kvadratmeter.
Äldreboendet med namnet Diademet är det första av fyra liknande boenden som Norrköpings kommun ska bygga i staden. Huset får 60 lägenheter, gemensamhetsutrymmen, tillagningskök och personalutrymmen. Därtill anläggs en yttergård med grönska och en damm.

– Det här är vårt första offentliga byggprojekt i denna storlek i Norrköping på många år, vilket naturligtvis är väldigt glädjande. Vi är också glada över att Norrköpings kommun delar våra värderingar om hållbart byggande och valt att göra detta till ett minienergihus. Det är väl genomtänkt i utförande med murade tegelfasader, generösa balkonger och gemensamhetslokaler och järnspisar i köken, säger Marcus Sandlund, Projektchef Skanska Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Diademet byggs enligt kraven för minienergihus i Feby 12 som ägs av Sveriges centrum för nollenergihus. Minienergihus är hus som har en hög komfort, håller god kvalitet, använder minimalt med energi och har låga koldioxidutsläpp.

Ordervärdet är drygt 125 miljoner kronor och byggnadsarbetena har påbörjats och avsikten är att huset ska stå färdigt i april 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081