23948sdkhjf

Akademiska Hus inviger Europas största solcellsanläggning

Projektet är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Kraftringen och anläggningen beräknas producera 150 000 kWh per år.
Europas största solcellsanläggning med högeffektiva solpaneler från LG på campus LTH i Lund har nu invigts. Projektet är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Kraftringen och anläggningen beräknas producera runt 150 000 kWh per år, vilket motsvarar årsbehovet av hushållsel för 30 villor.

-Det sker en spännande utveckling av solceller och jag är stolt över att vi har Europas största anläggning med högeffektiva paneler. Det visar på att Akademiska Hus är ett företag i framkant. Nu kommer vi att utreda möjligheten att utöka vårt bestånd av förnybar energi på campus i Lund, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

-Som viktig aktör i omställningen till ett hållbart samhälle arbetar Kraftringen aktivt med att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål, vilket samarbetet kring solcellsanläggningen på Akademiska Hus är ett utmärkt exempel på, säger Sylvia Michel, VD på Kraftringen.

Solcellsanläggningen, med en total yta på ca 850 kvadratmeter, har under sommaren installerats på taket på Maskinteknik-huset på Lunds Tekniska Högskola. Anläggningen är en del i Akademiska Hus hållbarhetsmål som omfattar minskning av mängden köpt energi med 50 procent till år 2025 jämfört med år 2000.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109