23948sdkhjf

Hammerglass tar hem prestigeorder

Kontraktet omfattar leverans av Hammerglassrutor till Kuwait.
Efter två års intensivt samarbete med ett av Mellanösterns största entreprenadföretag fick Hammerglass AB i Förslöv den prestigefyllda ordern att förse US AIRBASE:s nya fastighet i Kuwait med okrossbara Hammerglassrutor.

Det är cirka 100 rutor i 12 mm Hammerglass som ska användas i det amerikanska försvarets nyrenoverad tvåvåningsfastighet.

- Potentialen för våra sprängtestade produkter är enorm i länder med så stor oro i vardagen, berättar Hammerglass VD Bengt Nilsson, i ett pressmeddelande.

Förutom terrordåd har de flesta länder i Mellanöstern problem med oerhört kraftiga ökenvindar och det är inget ovanligt att normala rutor trycks sönder i sådan blåst. Hammerglass kan även levereras som solskyddsglas, där svagt gröntonade rutor innehåller en infraröd absorbent som halverar inkommande solvärme. Just kombinationen okrossbart och värmereducerande har rönt störst intresse i Mellanöstern.

- Vi går en spännande framtid till mötes, fortsätter Bengt Nilsson, och ordern som levereras per flyg (!) till Kuwait i nästa vecka är bara början.

Prestigeprojektet som för Hammerglass del är på ca 1 miljon kronor skall invigas av den Kuwaitiska emiren Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah den 1 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11