23948sdkhjf

Täby Centrum och Emporia nominerade NCSC Awards 2014

Köpcentrumen tävlar nu om utmärkelsen för Bästa Svenska Köpcentrum.
NCSC Awards är köpcentrumbranschens pris och ett av de mest prestigefulla priserna är kategorin för Bästa Svenska Köpcentrum. I år tävlar Täby Centrum och Emporia om att ta hem titeln.
Finalen och prisutdelningen sker den 16 oktober på Grand Hôtel i Stockholm.

NCSC Awards delas årligen ut av Nordic Council of Shopping Centers, intresseföreningen för köpcentrumbranschen. Vinnaren av det nationella priset går automatiskt till final i den Nordiska tävlingen som avgörs i april 2015 i Helsingfors.

Täby Centrum
Täby Centrum invigdes 1968 och var då ett av Europas första inglasade centrum och har sedan starten genomgått en rad stora förändringar. Mellan åren 2011-2014 byggdes det Nya Täby Centrum. Etapp två stod klar hösten 2013, då den södra fasaden invigdes och gav centrumet ytterligare 14 000 kvm med plats för butiker. Ett underjordiskt parkeringsgarage i tre våningar stod också klart förra året. Våren 2014 invigdes den sista delen, norra galleriagången, som öppnade upp den slutliga arean på 78 000 kvm.

Kommersiell arkitekt: BDP, arkitekt: DunnettCraven, konceptuell arkitekt/inredningsarkitekt: Saguez & Partners. Ägare är Unibail-Rodamco.

Emporia
Emporia stod klart hösten 2012 och är Öresundsregionens största köpcentrum, med sin närhet till Malmö och Köpenhamn och goda förbindelser till och från centret. Emporia omfattar en handelsyta större än 120 000 kvm i tre våningsplan med företags- och boende miljöer, 200 butiker, restauranger och caféer, parkeringsplatser och med en av världens största takparker. På Emporia har man tagit ett helhets grepp om hållbarhets- och miljöfrågor.

Emporia är det första svenska köpcentrum som får den slutgiltiga miljöcertifieringen Very Good enligt BREEAM. Arkitekt: Wingårdhs arkitekter. Ägare är Steen & Ström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094