23948sdkhjf

Skanska tilldelas markreservation i Malmös nya industripark

Utvecklingen av ett nytt industriområde fortsätter i Norra Hamnen i Malmö.
Skanska Fastigheter Göteborg AB har skrivit på en markreservation som omfattar ett område om ca 35 000 m2 i den södra delen av Norra Hamnen i Malmö.

- Vi planerar att bygga ca 15 -20 000 m2 enligt vårt koncept Kubiklager som erbjuder olika verksamheter att skräddarsy sina lokaler med flexibilitet och avtalstid i fokus. Norra Hamnen i Malmö är ett perfekt logistikläge med hamnfaciliteter och en väl utbyggd infrastruktur till europavägarna, säger Henrik Ahnström marknadsområdeschef på Skanska Fastigheter Göteborg AB, i ett pressmeddelande.

Nya jobb
Norra Hamnen är ett utfyllnadsområde som möjliggör betydande ytor för verksamheter med trimodala transporter, förädlande verksamhet och med hamnanknytning.

- Skanskas markreservation är startskottet för utvecklingen av nya verksamheter i Norra Hamnen som kan bidra till att skapa fler arbetstillfällen till Malmö och stärka regionens attraktionskraft, avslutar Klas Johansson.

Markreservationen gäller till och med 2015-12-15. Skanska och kommunen ska dessförinnan ha träffat köpeavtal med beslut i tekniska nämnden senast under december månad 2015.

Detaljplanen för det nya industriområdet, Dp 5203, beräknas vinna laga kraft under början av år 2015. 2 (2)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079