23948sdkhjf

Seniorboenden i Hyllie

Nu säljs mark i Malmöområdet Hyllie för byggnation av seniorboende.
Hyllie utbyggnadsområde i södra Malmö fortsätter sin utveckling längs Hyllie allé. Här ska sammanlagt 14 aktörer uppföra ca 1 700 lägenheter i successiv takt fram till 2018.

Som femte i raden av dessa bostadsbyggare förvärvar Seniorgården AB mark av Malmö stad för att uppföra ett flerbostadshus med 50 bostadsrätter. Nu har tekniska nämnden godkänt ett upprättat avtalsförslag för markförsäljningen.

Blandade boendeformer
Seniorgården AB blir den femte av totalt 14 aktörer som fortsätter bostadsbyggandet med 50 bostadsrätter längs huvudgatan Hyllie allé. Först ut var Roth Fastigheter AB som i november 2013 färdigställde ett flerbostadshus med 54 lägenheter. Under våren har Lustgården Syd AB och Nevsten Fastighets AB genom varsitt tomträttsavtal för 64 respektive 80 lägenheter kunnat planera sina byggstarter i höst. Tidigare i höst genomfördes en markförsäljning till Ikano Bostad AB som planerar att byggstarta 113 hyresrätter innan årsskiftet.

– Det nya centrumområdet ska växa till en blandstad med flera funktioner och varierande boendeformer. Med seniorbostäder och bostadsrätter bidrar Seniorgården med en viktig del i denna utveckling, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

Den totala köpeskillingen uppgår till 15 728 000 kr. Seniorgården AB tillträder fastigheten 2015-12-15.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079