23948sdkhjf

Semrén & Månsson ritar hotell för Ekerum Resort

Det nya hotellet på Öland ska ha högsta internationella klass.
Ekerum Resort på Öland är redan idag en av Sveriges mest välkända golfanläggningar och med nya ägare vid rodret satsas det nu stort. Anläggningens nya hotell ska bli ett destinationshotell av högsta internationella klass och Semrén & Månsson har i hård konkurrens har valts ut som arkitektpartner.

Storslagna planer
I anslutning till de nuvarande fastigheterna planeras det för nya publika verksamheter som ska rymma allt ifrån spa och konferensanläggning till restauranger och butiker. Här ska den öländska naturen vara det exklusiva som erbjuds; väder, vind, natur, kultur och mat med föränderliga upplevelser efter säsong. Den nya byggnaden blir till ett modernt komplement som kan förstärka gårdsbebyggelsens existerande kvalitéer som boendemiljö och mötesplats.

– Vi är mycket stolta att kunna presentera de storslagna planerna för Ekerum. Det är en spännande resa vi ger oss ut på och jag längtar efter att få ta emot de första gästerna i vårt nya hotell, säger Magnus Lagerlöf, VD på Ekerum Resort, i ett pressmeddelande.

Landskapet har haft stor betydelse
Som inspiration till hotellkonceptet ligger det öländska landskapet som grund.

– Med avstamp i det öländska landskapet och Ekerums vackra bebyggelse är målet att skapa en helhet med en tydlig identitet som känns spännande och exklusiv. Vi har valt att använda material som har en naturlig koppling till den omgivande naturen – glas som speglar himlen och horisonten, träspaljéer som ger en förnimmelse av skogen och den öländska kalkstenen som skapar en stabil grund att stå på, säger Magnus Månsson, koncernchef på Semrén & Månsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079