23948sdkhjf

Profi Fastigheter i samarbete med SSM

Tillsammans ska de utveckla Centralkvarteret i Järla sjö.
SSM och Profi Fastigheter har inlett ett samarbete för att utveckla Centralkvarteret i Järla sjö, inkluderande Gustaf de Lavals historiska fabrikslokaler, till ett levande bostadsområde där människor och företagande möts. Projektet ligger i linje med ”Nacka bygger stad”, ett arbete som omfattar 14 000 bostäder och tunnelbana som ska uppföras i Nacka.

Centralkvarteret kommer att utvecklas i ett av SSM och Profi Fastigheter, till lika delar, samägt bolag.

- Vi ser fram emot att tillsammans med SSM utveckla Centralkvarteret till en levande stadsdel med mer än 200 unika bostäder och lokaler som på ett varsamt sätt kompletterar den befintliga miljön i Järla sjö. Genom att även skapa lokaler för service och andra verksamheter, samtidigt som vi vidareutvecklar Stockholm Modecenter på annan plats, skapar vi förutsättningar för en hållbar utveckling i området, säger Thomas Sipos, vVD på Profi Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Förenar äldre kultur med modernt tänk
Profi Fastigheter och SSM har arbetat fram ett förslag där Centralkvarterets industrikaraktär bevaras samtidigt som mer än 200 moderna bostäder skapas tillsammans med kommersiella ytor för de företag som vill verka i området. SSM strävar efter att utveckla bostäder för segmentet "morgondagens stockholmare", genom att skapa yteffektiva bostäder med funktionell design i kommunikationsnära lägen.
Läs mer om: SSM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078