23948sdkhjf

Nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors

Kommunen ger nu bygglov för 50 nya lägenheter.
Bollebygds kommun har beviljat bygglov för totalt 50 nya lägenheter i Bollebygd och Hultafors. 30 av lägenheterna planerar Hökerum Bygg AB att bygga i det nya kvarteret Hedeberg och resterande 20 lägenheter ska Charmillatoppen AB uppföra i det gamla hälsocentret i Hultafors.

- Det är naturligtvis positivt och glädjande att kommunen kan fortsätta växa i den takt vi önskar. Det förutsätter ju att det byggs fler bostäder, inte minst lägenheter med tanke på den stora efterfrågan. Det är också positivt att det byggs nya bostäder även utanför centralorten Bollebygd, säger Christer Johansson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Centrala Bollebygd får nytt bostadsområde
Hedeberg kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter i centrala Bollebygd. I kvarteret ska det byggas tre trevåningshus med tillhörande parkering, lekplats och förråd. Alla lägenheter kommer att ha tillgång till uteplats eller balkong.

Nytt liv i gammal kurort
Lägenheterna i Hultafors ingår i den sista etappen av ombyggnaden av det gamla hälsocentret, som en gång var välkänt som kurort och behandlingshem. Lägenheterna ska byggas i den ursprungliga huvudbyggnaden, som uppfördes 1906 och syftet är att huvudbyggnaden ska få tillbaka sin tidigare karaktär med ett ljusgrönt plåttak, en ljusgul putsfasad samt vita fönster och ramar.

Tre etapper
Ombyggnaden av Hultafors hälsocenter sker i tre etapper. De två första etapperna, som omfattade 24 respektive åtta lägenheter är redan klara.

Den tredje och sista etappen planeras starta i november och vara färdig under 2015. Då kommer det att finnas sammanlagt 52 nya lägenheter i det gamla hälsocentret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094