23948sdkhjf

Ytterligare 1 000 bostäder planeras i Göingegården

Derome fortsätter att utveckla stadsdelen med bostadsrätter, skola och aktivitetspark.
Varbergs unika stadsdel, Göingegården, har sedan 2004 utvecklats av Derome med målsättningen att skapa en mångfald av bostäder med närhet till Varberg, havet och naturen. Tio år senare har Derome kommit en bra bit på väg.

- Självklart är vi stolta över vad vi hittills har åstadkommit, säger Peter Mossbrant, VD för Derome Hus, i ett pressmeddelande. Vi är en av få samhällsbyggare i landet som har fått förmånen att skapa ett nytt område där alla typer av boendeformer finns. Idag samsas hyres- och bostadsrätter med radhus och lösvirkesvillor – och planer finns på ytterligare 1 000 bostäder. I år fyller Göingegården 10 år och det vill vi fira.

Området växer
Göingegården fortsätter att expandera och i den närliggande framtiden planeras för fler bostadsrätter samt 1 000 nya bostäder i de norra delarna.

I takt med att området växer norrut, så ökar behoven på närliggande service och inför 2016 planeras Göingegårdens egen skola för årskurs 1-9. Idag finns Göingeslingan, som är populär bland joggare och vandrare, och till våren blir slingan en del av den aktivitetspark som planeras i området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078