23948sdkhjf

Så här kan Göteborgs Stora Hamnkanal se ut i framtiden

Tre arkitektkontor har skissat på förslag för Stora Hamnkanalen i Göteborg.
Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 genomförs flera förstudier av viktiga mötesplatser i Göteborg, bland annat Stora Hamnkanalen. Visionen för projektet är att skapa ”En ny mötesplats med ett levande kanalstråk mitt i stan”.

Nu har tre arkitektkontor, Marge Arkitekter, Nyréns Arkitekter och Radar Arkitektur, skissat på förslag på hur framtidens Stora Hamnkanal skulle kunna se ut.

Kontakt med vatten
När idéinsamlingen inför Göteborgs 400-årsjubileum genomfördes för några år sedan blev det tydligt att göteborgarna vill komma närmare vattnet, vilket också varit utgångspunkt för skisserna. Förstudien har nu tre gestaltningsförslag att ta ställning till, eventuellt utse en vinnare och rapportera till 2021-samrådet i slutet av oktober.

– Det här kan verkligen bli ett positivt tillskott till Stora Hamnkanalen och till stadslivet. Förslagen varierar i utformning och konstruktion men alla har kontakten med vattnet gemensamt. Nu satsar vi på att jobba vidare med projektet och realisera något av dessa förslag, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg och förstudieledare för Stora Hamnkanalen, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063