23948sdkhjf

Sveafastigheter utvecklar skola i Vällingby

Byggnationen är en del av den nya stadsdelen Vällingby Parkstad.
Sveafastigheter tecknar 15-årigt hyresavtal med Pysslingen Skolor, som ingår i AcadeMedia, avseende ny för- och grundskola i Vällingby Parkstad. Lokalerna som nu utvecklas till skolverksamhet var tidigare en del av Vattenfalls huvudkontor.

- Just nu byggs lokalerna om och anpassas för att bli en för- och grundskola i absoluta toppklass. Det här fina och historiska området får en nystart nu och vi är väldigt glada över att vara med redan från början och att kunna erbjuda alla nyinflyttade barn och elever i området plats i vår verksamhet från och med nästa höst, säger Sofia Larsen, för- och grundskolechef på AcadeMedia, i ett pressmeddelande.

1 400 bostäder planeras
Sveafastigheter har funnits i området sedan 2006 och varit delaktig i framtagandet av planen för den nya stadsdelen Vällingby Parkstad, där det utvecklas 1 400 nya bostäder tillsammans med service, arbetsplatser, mötesplatser och grönområden.

Pysslingen Skolor startar den nya skolan, som kommer att ha plats för cirka 475 barn, till hösten 2015.

Förhyrningen omfattar ca 5 200 kvm. Fastigheten ägs av fastighetsfonderna Sveafastigheter Sverige I och Sveafastigheter Fund II.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109