23948sdkhjf

Peab bygger i Vallastaden

Byggjätten blir nu delaktig i utvecklingen av Linköpings samhällsbyggnadsprojekt.
I ett avtal med Linköpings kommun ska Peab Bostad bygga ett kvarter i norra delen av Vallastaden i Linköping, i nära anslutning till friidrottsarenan.

– Peab vill vara med i Vallastaden, som kommer att bli en spännande stadsdel med mindre trafik och fler dagliga möten, säger Carl-Magnus Larsson, distriktschef för Peab Bostad Mellansverige/sydost, i ett pressmeddelande. Vi ser fram emot att bli en del av detta.

Blandad bebyggelse
I dagsläget har Peab två förslag till byggnation i det aktuella kvarteret. Det ena innehåller 120 lägenheter och det andra 147 lägenheter. Oavsett vilket antalet blir, så är avsikten att bygga fastigheter med blandade upplåtelseformer i form av hyresrätter, bostadsrätter och ägarlägenheter. Det är ännu inte klart hur Peabs fastigheter kommer att se ut men Carl-Magnus Larsson berättar att det finns konkreta utfästelser i avtalet med kommunen.

– Vi har tre olika arkitekter som jobbar med fastigheterna. Grundtanken är att det ska bli en varierad bebyggelse och vi hoppas på byggstart i april nästa år.

LinköpingsBO2017
LinköpingsBo2017 är ett samhällsbyggnadsprojekt som ska resultera i en helt ny stadsdel vars första etapp, Vallastaden, ska stå klar sommaren 2017. Vallastaden blir en social och ekologiskt hållbar stadsdel i Linköping med utbud som universitet, idrott och fritidverksamheter, boende, handel och service. I sin helhet kommer stadsdelen att innehålla ungefär 1000-2000 bostäder.

Mångfald skapas bland annat av att det finns många olika aktörer och för att stärka mångfalden kommer, förutom ”vanliga” byggherrar, inbjudan att bygga i området också att gå till arkitekter och bygg-grupper. Expo-området, Vallastadens första etapp, ska bli ett lekfullt område där människor växer och utvecklas, där människor möts.

Några av projektets byggherrar är: Hökerum Bygg, Byggfast, Gotec och Omniplan.

Plattform för dialog
LinköpingsBO2017 är också namnet på det bo- och samhällsexpo som går av stapeln när första etappen är klar. Under resans gång kommer LinköpingsBo2017 att vara en plattform för en mängd viktiga, inspirerande och framåtblickande möten, seminarier, workshops och utställningar. Dialog och delaktighet är i fokus under hela arbetet fram till 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112