23948sdkhjf

NCC bygger skola i Jönköping

Hemsö Fastighets har anlitat NCC för att bygga Vittraskolan för 70 miljoner i det nya bostadsområdet Samset.
NCC bygger en F-9 skola för 400 elever i nya bostadsområdet Samset i västra Jönköping. Hemsö Fastighets AB:s order är värd cirka 70 MSEK.

– Vittra Samset blir den första friskolan i västra delen av Jönköping och vi erbjuder utbildning ända till nionde klass. Vår undervisning sker i projektform för att hjälpa eleverna att sätta in kunskaperna i ett större sammanhang. Till exempel kommer eleverna att följa och studera NCC:s bygge av den nya skolan och i det arbetet kan vi väva in många skolämnen, säger Vittra Samsets rektor Eva Strandeus, i ett pressmeddelande.

900 bostäder ska byggas
Skolan blir 2 750 kvadratmeter stor i två våningar och byggs i det nya bostadsområdet Samset i västra Jönköping. Området kommer på sikt att bestå av 900 bostäder och hittills är ett åttiotal nya villor och radhus klara, som NCC har byggt åt HSB.

– NCC har under flera år jobbat med projektutvecklingen för att hitta en bra tomt åt Hemsö och Vittra. Därför är vi glada att få förverkliga skolan nu, säger Annike Thorén, projektutvecklare NCC.

NCC har på börjat arbetet som ska vara klart i augusti 2015. Undervisningen startar hösten 2015.

Förskolan har ritats av arkitektbyrån Comarc.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11