23948sdkhjf

E3 Construction bygger åt Mimer

Nu är det klart att E3 Construction ska bygga trähus på Öster Mälarstrand.
Det är trähusspecialisten E3 Construction AB som vunnit upphandlingen av projektet Mesanseglet på Öster Mälarstrand i Västerås, där Bostads AB Mimer ska bygga 53 lägenheter. Värdet av upphandlingen uppgår till 81 miljoner SEK. Det är byggföretagets första kontrakt i Västerås.

Lägenheter i trä
Kvarteret Mesanseglet delas med HSB och omfattar Mimers första flerfamiljshus i trä. Bostäderna kommer att särskilja sig i sin arkitektur då huset kommer att ha stora böljande balkonger med möjlighet till inglasning. Trapphusen blir helt i trä och lägenheterna blir nordiskt ljusa med tydliga inslag av trä.

– Vi är mycket glada över att få komma igång med byggandet, säger Anders Nordstrand, VD på Mimer, i ett pressmeddelande. Att få bygga tillsammans med en ny aktör på bostadsmarknaden i Västerås och som dessutom är specialister på att bygga i trä är både roligt och spännande.

Klart 2016
Huset byggs till stora delar med prefabricerade element. De yteffektiva lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, vilket gör att de passar flera målgrupper. Normhyran är 1 550 kr per m² och år.
Inflyttningen beräknas ske våren 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094