23948sdkhjf

Incoord designar framtidens hus åt Stockholmshem

Miljöriktigt byggande och energi i fokus när Incoord tillsammans med Stockholmshem och Dineljohansson tog hem markanvisningstävling.
I den kommande etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden ska två hus med 43 hyresrätter bli så kallade plusenergihus. Dessa ska, sett till ett helt år, generera mer energi än vad de gör av med. Den energi som genereras i huset ska utgöras av närproducerad energi från förnybara energikällor, exempelvis solenergi.

I konkurrens med 16 andra anbud segrade Incoords tävlingsförslag där bedömningsgrunderna bestod av; energi & miljö, arkitektur samt LCA, Life Cycle Analysis.

Teknik förenas med innovativ arkitektur
Med tekniska lösningar som till exempel solcellssystem, högeffektiva ventilationsvärmeväxlare, värmeåtervinning av spillvattnet samt smarta styrsystem för fastighetsautomation erhålls en byggnad där de tekniska systemen kombineras med spännande arkitektoniska lösningar.

Incoord har stått för det energistrategiska tänkandet, som tillsammans med Stockholmshems långsiktiga fokus på energieffektivitet och hållbara lösningar samt Dinelljohanssons förmåga att implementera de tekniska lösningarna i arkitekturen, givit projektet de bästa möjliga förutsättningarna för ett lyckat helhetsresultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079