23948sdkhjf

Regeringen vill bygga 250 000 nya bostäder

För att nå målet krävs långsiktighet och samarbete menar Svenska Byggindustrier.
För att möta bostadsbristen föreslår regeringen att 250 000 nya bostäder till 2020 ska byggas, men för att nå det målet krävs det långsiktighet och samarbete, skriver Svenska Byggindustrier i ett pressmeddelande.

Föreslår lägre fastighetsavgift
I budgeten aviserar regeringen medel för att energieffektivisera miljonprogrammet. Svenska Byggindustrier menar att det är viktigt att satsa på energieffektivisering, men istället för kortsiktiga bidrag till investeringar föreslår branschorganisationen att energieffektiva byggnader får lägre fastighetsavgift och skattefria underhållsfonder.

- Enkelriktade stöd och subventioner snedvrider lätt konkurrensen och gynnar de som inte självmant har tagit tag i problemet, något som Sveriges Byggindustrier anser vara olämpligt, säger Ola Månsson, VD Sveriges Byggindustrier.

Vill ha långsiktighet
Regeringen föreslår även investeringar i järnvägsnätet ökar anslagen för drift och underhåll för järnväg med 17 procent för 2015. Sveriges Byggindustrier ser med oro på den osäkerhet som olika besked från regeringspartierna har gett i för landet helt nödvändiga infrastrukturprojekt, som exempelvis Förbifart Stockholm. Den instabilitet som råder kring projektet är både dyr och ineffektiv.

- Näringslivet behöver framför allt långsiktiga spelregler för att kunna planera och bygga. För att skapa långsiktighet förespråkar vi en blocköverskridande bostads- och infraberedning som med fördel kan ta fram underlag till den aviserade nya nationella planen för infrastruktur, säger Ola Månsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063