23948sdkhjf

NCC i täten på världskonferens om hållbarhet

Tre av de tio bästa svenska hållbara byggprojekten signeras NCC vid SB14 i Barcelona.
NCC har byggt tre av de tio hållbara byggprojekt som representerar Sveriges bästa exempel på världskonferensen om hållbart byggande, SB14 i Barcelona, som startar idag.

– Svensk bygg- och fastighetsbransch tillhör världsledarna i hållbart byggande och stadsutveckling. NCC är en av få entreprenörer som byggt flera av Sveriges bästa exempel på världskonferensen, och den enda som återfinns i alla kategorier. Det visar att vi är ett av världens ledande företag i hållbart byggande, säger Christina Lindbäck, NCC AB:s hållbarhetschef, i ett pressmeddelande.

NCC:s projekt är Greenhouse i Malmö, Rådhus Skåne i Kristianstad, och området Lagersberg i Eskilstuna.

Övriga svenska bidrag är Backsippans förskola i Ronneby, Väla Gård i Helsingborg, Masthusen kv11 i Malmö, Herrestaskolan i Järfälla, Swecohuset i Stockholm, Albano i Stockholm och Brunnshög i Lund. Läs mer på Sweden Green Building Councils hemsida om SB14.

Hållbarhet i alla kategorier
På World Sustainable Building Conference 2014, SB14, i Barcelona 28 - 30 oktober visas världens mest hållbara ny- och ombyggnader samt stadsdelsprojekt. På plats för att presentera Sveriges tio bästa exempel är Sweden Green Building Council, forskningsrådet Formas och Boverket. De har även satt samman den jury som valde ut vinnarna bland nästan 50 nominerade projekt i Sverige.

Världskonferensen SB14 hålls vart tredje år i olika städer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094