23948sdkhjf

Lagan Byggnads bygger ny arena

Byggföretaget blir totalentreprenör för Ljungbys nya arena.
Tack vare bland annat tidigare erfarenheter av arenabygge togLagan Byggnads hem uppdraget som totalentreprenör för den nya arenan i Ljungby.

- Valet av Lagans Byggnads som totalentreprenör för Ljungbys nya arena, grundar sig bland annat på företagets erfarenheter från Vida Arena i Växjö och garantier för att lokala underentreprenörer används i så hög grad som möjligt, säger Per Wass, ordförande i Arenabolaget, i ett pressmeddelande.

Satsar lokalt
I avtalet mellan arenabolaget och Lagans Byggnads finns en överenskommelse att i första hand använda lokala företag som underentreprenörer. Av de företag som tillfrågats har många tackat ja medan vissa avböjt.

– Det är företag som gärna hade varit med men som inte har den organisation som krävs, till exempel för att kunna avsätta folk för insatser under semesterperioden nästa år, säger Lars Johannesson, ägare Lagan Byggnads.

Mer än bara ishall
Ljungby Arena ska också kunna användas för andra ändamål än isaktiviteter, till exempel lokala mässor, konserter, kultur- och andra idrottsevenemang. Restaurang, cafeteria och mötesrum ska vara tillgängliga för allmänheten och alla besökare till Sunnerbohallen, friidrottsområdet och bowlinghallen.

Den nya arenan ska stå klar hösten 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111