23948sdkhjf

Småa får nya markanvisningar

Tre nya bostadsområden planeras.
måa har vunnit anbudstävlingar och planerar nu för tre nya projekt, Ekerövallen på Ekerö, Utsikten i Sollentuna och Östra Sala Backe i Uppsala.

Ekerövallen på Ekerö
Här planeras för friliggande stadsvillor och radhus i en lummig trädgårdsstadsanda. I mitten av området planeras det för en mindre rekreationsyta för lek och spontantidrott.

Utsikten i Sollentuna
Utsikten ligger strax väster om Väsjön och är ett helt nytt område som kommer att förses med förskolor, skola, äldreboende med mera. 24 parhus som anpassas efter den omkringliggande naturen planeras.

Östra Sala Backe i Uppsala
I Östra Sala Backe, strax utanför centrala Uppsala planeras för cirka 60 lägenheter där ungefär hälften kommer bli små lägenheter om ca 35 kvm. Här kommer det även att byggas stora lägenheter, loftlägenheter med radhuskänsla samt bokaler. Området kommer att få en tydlig inriktning på ekologi, miljö, hållbarhet och social samvaro enligt NUDGE-konceptet*.

*Nudge betyder att genom smarta lösningar få människor att agera och välja mer hållbara och miljövänliga alternativ utan att försvåra vardagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094