23948sdkhjf

Så här kommer Malmös marinpedagogiska centrum se ut

Nu är arkitekttävlingen avgjord.
Det blir dansk design på Malmös nya marinpedagogiska centrum, som är tänkt att invigas på Ribersborgsstranden 2016. Arkitekttävlingen är nu avgjord och danska NORD arkitekters ”Läringslandskap” har utsetts som vinnare. Motiveringen lyder ”ett väl genomarbetat förslag med ett helhetsgrepp som är både funktionellt och arkitektoniskt tilltalande”.

- Vi är oerhört glada över att vinna detta uppdrag och ser fram mot att förverkliga projektet tillsammans med Malmö stad och medarbetarna på marinpedagogiskt centrum, säger Johannes Molander Pedersen på NORD Arkitekter, i ett pressmeddelande:

- Det 21:a århundradet går i vattnets tecken. Haven stiger, vi får mer regn, det marina livet förändras och översvämningar blir en del av vardagen. Därför är det viktigare än någonsin att förstå och lära oss av den natur som omger oss. Marinpedagogiskt centrum i Malmö är vårt förslag på en nytänkande utbildningsinstitution, som kan ge barn och vuxna kunskap och redskap för att reagera på framtidens klimat- och miljöförändringar. Det är en plats, som ska vara öppen för alla.

Entreprenör ska utses
På marinpedagogiskt centrum kommer varje år närmare 20 000 skolelever och andra besökare få chansen att lära sig mer om den rika marina floran och faunan i Öresund. För projekteringen svarar stadsfastigheter och verksamheten kommer att bedrivas av entreprenör, som upphandlas av kulturförvaltningen.

Projektering samt bygglov är planerat till första halvåret 2015 och därefter beräknas byggproduktionen att starta upp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078