23948sdkhjf

Nimab bygger 63 bostäder åt Nevsten

Byggstarten är en del av de cirka 250 bostäder som ska börja byggas innan årsskiftet i Hyllie allé.
Planeringen för ca 1 700 bostäder vid Hyllie allé har under året haft en god utveckling och nu planeras byggstart för drygt 250 bostäder innan årsskiftet.

Nevsten Fastighets AB blir den andra bostadsaktören bland totalt 14 som tillsammans ska uppföra 1 700 bostäder i de bostadstäta kvarteren vid Hyllie allé. Sedan november 2013 står ett flerbostadshus färdigt som Roth Fastigheter AB uppfört med 54 uthyrda lägenheter. I kvarteret söder om detta startar nu Nevsten Fastighets AB bygget av 63 bostäder med hög hållbarhetsprofil.

Byggentreprenör är Nimab Entreprenad och bostäderna har ritats av Kamikaze Arkitekter.

Engagemang av vikt
Bland lägenheterna som byggs finns både 1:or och 4:or, etagelägenheter, stadsradhus, lägenheter med takterasser och balkonger. På den gemensamma innergården planeras odlingslotter. Och i hyran ingår medlemskap i bilpool som kommer finnas i ett närliggande P-hus.

Inflyttning är beräknad till våren 2016.

Louise Palm, projektledare för bostadsutvecklingen vid Hyllie allé genom fastighetskontoret i Malmö stad, välkomnar områdets aktuella byggstarter.

- Det är givande att samarbeta med aktörer som bygger för att förvalta i egen regi. Nevstens Fastighet AB har ett långsiktigt perspektiv. Här finns ett engagemang i hela processen och en omsorg för att boende, kvalitet och gestaltning blir som vi tänkt från början. Det är en viktig aspekt för den hållbarhet vi jobbar med, säger Louise Palm, i ett pressmeddelande.

Ytterligare byggstarter
Nästa byggstart sker den 6 november i grannkvarteret till Nevsten Fastighets AB, där Lustgården AB ska uppföra 82 lägenheter och Parkering Malmö ska bygga sitt andra P-hus i Hyllie. Dessutom planerar även Ikano Bostad att påbörja byggnationen av 113 bostäder innan årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14