23948sdkhjf

Byggstart för SEBs nya kontor

Om 3,5 år står tre skimrande kontorsbyggnader klara.
Nu har Solna Stad beviljat bygglov för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden och därmed sätter projektet igång på allvar. Om cirka 3,5 år kommer tre skimrande kontorsbyggnader i mönstrat glas att stå klara att ta emot de 4 500 anställda som flyttar hit.

Här kommer banken att samla sin verksamhet i tre byggnader med sammanlagt ca 67 500 kvm kontorsyta, som ska stimulera till samarbete och interaktion mellan de olika verksamhetsgrenarna.

Alessandro Ripellino Arkitekter i samarbete med Fabege
Alessandro Ripellino Arkitekter har, sedan vinsten i parallelluppdraget 2012, på uppdrag av Fabege varit ansvariga för att ta fram detaljplan, programhandling, bygglov och systemhandling och inleder i samband med byggstarten en utvecklingsfas för den exteriöra designen.

- Vi är vana vid kombinationen av korta produktionstider och höga krav på arkitektonisk gestaltning, därför arbetar vi alltid med en hög grad av prefabricering, säger Alessandro Ripellino, i ett pressmeddelande.

MIljöcertifierade byggnader
Förutom cirka 4 500 arbetsplatser i ett varierat kontorslandskap kommer byggnaderna att innehålla en mängd service- och stödfunktioner, bland annat restauranger och caféer, service center, motionsanläggningar och hörsalar.

Byggnaderna projekteras för att uppnå miljöklass BREEAM Excellent och kommer därför att ha egen elproduktion och planterade tak.

Inflyttning sker i två etapper med start våren 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083