23948sdkhjf

Veidekke tar hem rekordkontrakt

På uppdrag av Fabege ska Veidekke nu uppföra en av Sveriges genom tiderna största kontorsfastigheter.
Igår skrev Building Supply om att bygglov beviljats för SEB:s nya kontor i Arenastaden. Nu står det klart att Veidekke tagit hem uppdraget att upprätta kontoret som kommer att ha 4 500 arbetsplatser.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

-Vi är mycket glada och stolta över att Fabege har gett oss detta stora förtroende. En utmaning vi tar till oss med stor ödmjukhet. Vi har en stark ambition inom Veidekke att ytterligare stärka vår position i Sverige som en av de mest spännande aktörerna i branschen. Förtroendet från Fabege är ett fantastiskt steg i denna utveckling, och som möjliggjorts genom vår skandinaviska samverkan med stark samlad erfarenhet kring stora komplexa projekt. Ett tydligt exempel på vår multilokala strategi. säger Per-Ingemar Persson, VD Veidekke Sverige, i ett pressmeddelande.

Miljöcertifierade byggnader
Avtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvm BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar.

Fastigheterna kommer att bli miljösmarta med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt miljöcertifieras enligt BREEAM Excellence.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11