23948sdkhjf

Nya Älta centrum

Nu presenteras visionen för nya centrala Älta.
I ett förslag till utveckling av nya Älta centrum i Nacka kommun, presenteras ett nytt centrum, 1400 nya bostäder samt en utveckling av den småstadskänsla som dagens Ältabor vill ha mer av. Det nya centrumet har butiker i gatuplan och de övre våningarna består av bostäder. Nya parker anläggs och gamla rustas upp. Såväl nybyggnad som påbyggnad av befintliga skolor och förskolor föreslås och den nuvarande centrumbyggnaden fylls delvis med nya verksamheter som service, kultur och idrott.

– I första hand koncentrerar vi oss på att bygga hyresrätter men det är viktigt att det även tillskapas bostadsrätter så vi får en stadsdel med blandade upplåtelseformer och levande gatumiljö. Vi vill börja bygga i centrumdelen för att så snabbt som möjligt skapa trevliga mötesplatser och bra förutsättningar för den lokala handeln, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam, i ett pressmeddelande.

Visionen Ännu mera Älta 2025 har tagits fram tillsammans med politiker, boende och föreningar i Älta samt fastighetsägaren Wallenstam.

– Målet är att programmet blir antaget under våren 2015 och de första detaljplanerna vid årsskiftet 2017/2018 och därefter kan byggstart ske, berättar Åsa Dahlgren, kommunens projektledare, i ett pressmeddelande.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112