23948sdkhjf

Ryska marknaden påverkar Lindab

Lindabs division Building Systems har under fjärde kvartalet 2014 haft en klart sämre utveckling jämfört med motsvarande kvartal föregående år.
Enligt ett pressmeddelande är detta en följd av svag utveckling av verksamheten i Ryssland och Vitryssland. De preliminära siffrorna för divisionen visar en försäljning om 249 MSEK (322) och ett rörelseresultat EBIT om 4 MSEK (71) justerat för engångsposter.

Projekt skjuts fram
Division Building Systems har sedan flera år en stor exponering mot Ryssland, samt även Vitryssland. En generell oro på dessa marknader i samverkan med den kraftiga försvagningen av rubeln har under kvartalet påverkat försäljningen och resultatet negativt.

Svårigheter med finansiering i kundledet under kvartalet har även medfört att planerade projekt och leveranser förskjutits på framtiden. Den svaga rubeln har dessutom inneburit en ofördelaktig värdering av leverantörsskulder vilket tillsammans med den svaga försäljningen påverkat resultatet negativt.

Motsvarande kvartal föregående år redovisade Building Systems synnerligen starka siffror avseende resultat och en god försäljningstillväxt till följd av ett antal framgångsrika projekt i framförallt Ryssland och Vitryssland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093