23948sdkhjf

Överraskande siffror inom bygg- och järnbranschen

Försäljningen ökade med 12 procent under december månad.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 12 procent i december. För helåret växte branschens försäljning med 6,3 procent. Det skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.

Sett över fjärde kvartalet växte försäljningen i branschen med 5,9 procent, trots starka jämförelsetal från i fjol.

Starka årssiffror
Sett över året gick bygg- och järnhandelns försäljning starkt under det första och andra kvartalet för att sedan tappa lite fart under årets tredje kvartal. Avslutningen av året blev stark. Branschens helårsförsäljning 2014 växte med 6,3 procent.

Positiva attityder
Positivt inför framtiden är att bygg- och järnhandlarnas framtidstro är stark efter en tillfällig svacka. Andelen handlare som tror att försäljningen kommer att öka uppgick till 67 procent i den senaste mätningen. Andelen som tror på en oförändrad försäljningsutveckling uppgick till 33 procent. Ingen handlare i undersökningen tror på en minskad försäljning under kommande månader.

– Det är nästan så att man inte tror på siffrorna säger, Ulf S. Gustafsson, vd Bygg- och järnhandlarna. Vi tror nu att även 2015 kommer att innebära ett volymtillskott. Kan vi behålla en större del av den försäljningsökningen i högre marginaler, kan vi se fram emot ett positivt år, kommenterar han i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078