23948sdkhjf

Imtech tar sig an utmaning i unikt trähus

Med en speciell teknik ska rördragning och annan installation genomföras.
Imtech har fått uppdraget att svara för el, värme & sanitet, ventilation samt styr och övervakning i ett unikt flerfamiljshus i trä som byggs på Öster Mälarstrand i Västerås. Huset byggs i sex våningar av trähusspecialisten E3 Construction AB med bostadsföretaget Mimer som beställare. Huset uppförs till stora delar med prefabricerade element. Sammanlagt blir det 53 lägenheter - ettor, tvåor och treor.

– Att utföra rördragningar och installera i trähus kräver en speciell teknik där projekteringen är den stora utmaningen med många aktörer inblandade, berättar Anders Karlsson i ett pressmeddelande. Han är filialchef för Imtech VS-teknik i Västerås som tillsammans med filialchefen för Imtech Elteknik i Västerås, Peter Bertlin och filialchefen för Imtech Ventilation i Västerås, Benny Bergström, håller i projektet för Imtechs del.

En av utmaningarna blir att hitta schaktlösningar för prefabmoduler och ventilationskanaler.

– Från installationerna i bottenplattan gäller det att hitta möjliga schaktvägar upp i huset och in i varje lägenhet, vilket kräver en helt annan projektering än vi är vana vid, förklarar Anders Karlsson.

För Imtech är den totala ordersumman drygt 12 miljoner kronor. Den totala kostnaden för projektet är 81 miljoner kronor. Projekteringen är i full gång och huset kommer att färdigställas i december 2015. Entreprenadformen är totalentreprenad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078