23948sdkhjf

Ledningsförändringar på Setra

Anders Marklund, ny ekonomidirektör, är en av fem som tillträtt nya chefsposter.
Träindustriföretaget Setra har genomfört flera förändringar inom bolagets ledning. Ny ekonomidirektör, ny inköpschef, samt tre nya chefsposter inom marknadsorganisationen för Byggprodukter har tillsatts.

En av rekryteringarna som genomförts är Anders Marklund, som utsetts till ekonomidirektör. Han har arbetat med ekonomi inom Setra sedan 2005, bland annat som koncerncontroller och i oktober 2014 utsågs han till tillförordnad ekonomidirektör.

– Det är mycket glädjande att Anders nu blir permanent i rollen som ekonomidirektör. Anders har lång och gedigen erfarenhet och har sedan i höstas även haft en nyckelroll i det strategiarbete som pågår, säger Hannele Arvonen, vd, i ett pressmeddelande.

Bolaget har även rekryterat Michael Lindholm som ny inköpschef. Han har 15 års erfarenhet av inköps- och logistikfrågor från olika företag. Närmast kommer han från läkemedelsföretaget Kemwell och han har tidigare även arbetat för bland annat Ericsson och verkstadsindustriföretaget Danaher.

Michael Lindholm efterträder Thomas Trybom som går i pension.

Nya ansikten inom marknad
Inom sälj- och marknadsorganisationen för Byggprodukter har även tre nya tjänster tillsatts.

Urban André blir ny försäljningschef för limträ efter Leif Cederlöf som går i pension. Urban, som började i Setra 2004, har haft en rad olika roller inom Setra och senast varit produktchef för förädlade produkter.

Mauricio Reyes, som arbetat inom Setra sedan 2007 och närmast med kundservice med fokus på region Mellanöstern/Nordafrika, blir ny produktchef efter Urban André.

Peter Öhman, som närmast kommer från en roll som säljare på Osmo Holz und Color, blir ny kundansvarig. Peter kommer att arbeta med försäljning gentemot bygghandel och industri samt ha ett övergripande kategoriansvar för försäljning av massiva trägolv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078