23948sdkhjf

Stort projekt för Imtech i porslinskvarter

På uppdrag av Ikano står Imtech för installation när nya Gustavsberg tar form.
Ikano Bostad bygger nya bostadsrätter i de gamla porslinskvarteren i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Imtech har fått uppdraget att svara för värme och sanitet i de nya lägenheterna i kvarteret Dreja som uppförs på Chamottevägen, ett stenkast från hamnen.

I området byggs tre hus med hundra lägenheter på 33-91 kvadratmeter fördelade på 1-4 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.
Uppdraget är en totalentreprenad och ordersumman för Imtech uppgår till cirka 7 miljoner kronor. Projekteringen är slutförd och monteringsarbetet inleds i mars.

– Ett bra pris och vår långa erfarenhet av bostadsbyggande i Stockholm gjorde att vi anlitades för projektet, berättar Bo Lindholm, ansvarig för marknad/teknik på Imtech VS-teknik Stockholm Bostad, i ett pressmeddelande.

Byggtiden är beräknad till ett år.

Historiska byggnader i moderna kvarter
Den gamla fabriksmiljön i Gustavsberg håller på att omdanas till ett modernt bostadsområde där även gamla historiska byggnader utnyttjas. Under 2000-talets första år byggdes delar av fabriksområdet om till kontor och bostäder och nu fortsätter utvecklingen av området med nya bostadsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094