23948sdkhjf

HSB satsar på solceller

Nu ska HSBs fastigheter i Södermanland bli grönare. I mitten av maj får tre av hus i Trosa solceller på taken. Och fler projekt är på gång.
– HSB har satt upp tuffa klimatmål som vi på HSB Södermanland jobbar aktivt för att nå, både i våra egna fastigheter och hos våra medlemmar. Vår satsning på solcellsanläggningar och energitjänster är två steg på vägen att göra HSBs fastighetsbestånd i Södermanland grönare, säger Jon Leo Rikhardsson, vd på HSB Södermanland.

Flera av fastighetsägarens bostäder kommer inom kort få solceller på taken och först ut är tre fastigheter i området Trosalund i Trosa. Solcellerna där ska täcka cirka 400 kvm och kommer generera 73 000 kWh per år. HSB Södermanland planerar dessutom ytterligare tre anläggningar; i Strängnäs, Nyköping och Eskilstuna.
Inom satsningen pågår även ett arbete med att ta fram nya tjänster som hjälper bostadsrättsföreningar med energieffektiviseringar.

Leder till bättre miljötänk
Solceller är en trygg investering som fungerar under lång tid. När väl investeringen är genomförd uppstår normalt inga merkostnader, jämfört med exempelvis vindkraft där vissa delar av anläggningen måste bytas ut med jämna mellanrum.

– Elen som produceras med solceller drar ner den totala förbrukningen i fastigheten, vilket gynnar de boendes ekonomi. Jag tror också att känslan av att bo i ett hus med solceller är positiv och kan föra med sig att de boende får ett bättre miljötänk rent generellt, säger Christian Tapper, försäljningschef på Kraftpojkarna, leverantör av solcellerna i Trosalund

Installationen utförs av Svetak.
Läs mer om: HSB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078