23948sdkhjf

Goodtech levererar till Ericssons nya datacenter

Goodtech Projects & Services har vunnit förtroendet att leverera och installera utrustning för BMS-styrning, Buildings Management System, av kraft-, kyl- och IT-system till Ericssons två nya ICT-center i Rosersberg och i Linköping.
I Goodtechs uppdrag ingår bland annat ansvar för konstruktion, produktion och installation av redundanta styrsystem inklusive apparatskåp för både BMS, kraft- och energisystem samt installation av nätverk för BMS, EMS, PMS.

– Automationsplattformen Decathlon® for Data utvecklas för att hjälpa Ericsson att effektivt övervaka och styra energianvändningen, kostnaderna och belastningen på IT-utrustningen i anläggningen. Goodtech är Value Provider till ABB på deras automationssystem, och att vi fick förtroendet att bistå i denna leverans visar vår styrka inom automationsområdet, konstaterar Björn Hellström, automationschef inom Goodtech, i ett pressmeddelande.

De nya datacentren i Sverige är två av tre globala ICT-center, Information and Communications Technologies, som Ericsson bygger de närmaste åren. Förutom de i Rosersberg och Linköping byggs det tredje i Montreal Quebec, Kanada.

Goodtechs uppdragsgivare är ABB som i sin tur ansvarar för en komplett- och integrerad automationsplattform till de nya datacentren. Ericsson beräknar att den totala investeringen uppgår till närmare 7 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078