23948sdkhjf

Supersiffror från bygg- och järnhandeln

Bygg- och järnindex från Branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 12,5 procent i mars.
– Supersiffror från bygg- och järnhandeln! Jag trodde aldrig att vi skulle få en sådan fantastisk tillväxt i försäljningsvolym under mars mot bakgrund av att vår jämförelsemånad, mars 2014, var en rekordmånad med en uppgång på cirka 20 procent. Branschen slutar aldrig att förvåna, säger en mycket nöjd Ulf S. Gustafsson, VD för branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna, i ett pressmeddelande.

Regeringens avisering om sänkt ROT-avdrag i kombination med att bostadspriserna nått rekordnivåer triggar hushållens renoveringstakt. Skatteverkets senaste statistik visar att myndighetens ROT-utbetalningar ökade med 11,5 procent i mars.

En extra tisdag och en mindre lördag i mars i år påverkade också försäljningen positivt för branschen.

Orosmoln i sikte
Det finns dock flera mörka moln på himlen även om branschen är inne i en stark fas. Höjda amorteringskrav på bostadslån i kombination med en sänkning av ROT-avdraget kommer med största sannolikhet att påverka branschen negativt kommande år.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschanalys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093