23948sdkhjf

MVB satsar i Trollhättan

Men för Skövde, Skara och Lidköping innebär omorganisationen nedläggningar.
– Vi valde att satsa på Trollhättan av flera olika anledningar. Bland annat på grund av att det går att samordna resurser mellan vår verksamhet i Göteborg och Trollhättan. Vi kommer att fortsätta verka på samma marknad som nu men samlar våra resurser till ett kontor, säger koncernchefen för MVB Holding, Johan Ellerstedt till TTELA.

Omorganisationen innebär att byggbolaget koncentrerar verksamheten till huvudkontoret i Trollhättan samtidigt som man lägger ner anläggningarna i Lidköping, Skara och Skövde. Förändringarna innebär även neddragning av personalstyrkan, men hur många är ännu inte fastställt.

– Hur många det blir kan jag inte spekulera i. Det blir en förhandling med de fackliga organisationerna i veckan, säger Johan Ellerstedt.

MVB Backgården Bygg har cirka 30 tjänstemän och 75 yrkesarbetare.

MVB förvärvade Backgården Bygg 2012 och bildade bolaget MVB Backgården Bygg AB. Bo Johansson, dåvarande vd, hade då kvar en minoritetspost i det nya bolaget. I mars lämnade han sin anställning i bolaget och MVB Holding har köpt upp hans andel. I samband med det utsåg styrelsen Henrik Ljungdahl till ny vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077