23948sdkhjf

Stångåstaden skriver rekodavtal med NCC

Stångåstaden har tecknat sitt största avtal hittills för att bygga bostäder. Det är gamla industritomter som nu ska utvecklas till en ny stadsdel i centrala Linköping.
– Att skriva ett rekordstort avtal känns naturligtvis väldigt speciellt. Projektet Alnen är extra spännande eftersom vi är med och bygger upp en helt ny stadsdel i Linköping, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef Stångåstaden.

Avtalet mellan NCC och Stångåstaden är värt 215 MSEK och omfattar ett bostadshus med 145 lägenheter i kvarteret Alnen i Övre Vasastaden. Området är en förlängning av Vasastaden i centrala Linköping och var tidigare industrimark. De gamla fabrikerna har rivits och lämnar plats för en helt ny stadsdel präglad av grönskande trädgårdar och trädkantade gator. Den nya stadsdelen har ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet och bostadshuset ska certifieras som Miljöbyggnad silver.

Bostäderna börjar byggas hösten 2015 och står klara för inflyttning under 2017.

Utvecklingen av Övre Vasastaden är ett unikt samarbete mellan flera byggherrar. Sammanlagt kommer Övre Vasastaden att bestå av 900 bostäder när området är färdigt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095