23948sdkhjf

Okidoki tar hem markanvisning åt Reinova

Arkitektbyrån har vunnit markanvisningstävling om Basilikagränd i Tyresö.
– Det är extra roligt när ett typiskt Okidoki-projekt premieras i utvärderingen. Det här området har mycket av vår filosofi med den upplevelsebaserade arkitekturen och samtidigt tydliga ställningstaganden för hållbarhet, säger Rickard Stark, kreativ ledare på Okidoki Arkitekter, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Reinova Properties AB presenterar Okidoki Arkitekter ett varierat område med två radhustypologier. Hållbarheten gestaltas enkelt och självklart med grön arkitektur som främjar biodiversitet och ekologisk hållbarhet.

Ur juryns utlåtande:
”De föreslagna byggnadstyperna är innovativt utformade, med goda arkitektoniska kvalitéer och är omsorgsfullt och rationellt utplacerade längs gatan. Förslaget är på ett mycket positivt sätt (genom materialval och utformning), en samtida referens till stadsradhusen i Tyresö centrum, ritade av Bo Sahlin som uppfördes under 1960-talet. Dubbelutnyttjandet av markyta skapar en effektivt och flexibel markanvändning. Ett flertal innovativa lösningar för att främja biodiversitet och ekologisk hållbarhet presenteras.”

Markanvisningstävlingen för uppförande av bostäder vid Basilikagränd och Kryddvägen utlystes av Tyresö kommun under hösten 2014. Besqab tillsammans med Sweco vann tävlingen för Kryddvägen. Beslut om markanvisningsavtal tas i Kommunfullmäktige den 16 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078