23948sdkhjf

Goodtech genomför storinstallation åt Metsä Board

Goodtech Projects & Services har vunnit förtroendet att ansvara för ett omfattande el- och instrumentmontage, värt cirka 35 miljoner, på Metsä Board Husums fabrik utanför Örnsköldsvik.
– Jag vill framförallt lyfta fram vår duktiga montörskår. Det är tack vare deras engagemang och betydande insatser, i allt från stora och komplexa projekt till mindre löpande servicearbeten, som vi gång på gång vinner förtroende på bruket i Husum, konstaterar Patrik Andersson, Goodtechs enhetschef i Örnsköldsvik.

I Goodtechs uppdrag ryms el- och instrumentmontage samt materielleveranser för anpassning och ombyggnationer i anslutning till den befintliga pappersmaskinen (PM7) som ersätts med en ny kartongmaskin. Installationsarbetet beräknas uppgå till mer än 25 000 timmar och påbörjas omgående med en bemanningstopp från september fram till årsskiftet.

Satsar inom kartong
Den nya kartongmaskinen i Husum är ett led i den finska kartong- och papperstillverkaren Metsä Boards strategi att avveckla sin papperstillverkning och satsa fullt ut på kartongproduktion.

Investeringen i Husum uppgår till närmare 1,6 miljarder svenska kronor och förväntas vara installerad och nå full produktionskapacitet i slutet av år 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078