23948sdkhjf

Miljöbyggnad når milstolpe

Peab och Platzers kontorshus i Göteborg blir den 500:e byggnaden som certifieras enligt Miljöbyggnad.
– Vi har passerat många milstolpar med Miljöbyggnad och 500 certifierade byggnader är en av de större, säger Linda Kjällén som är certifieringschef på Sweden Green Building Council, i ett pressmeddelande.

När SGBC började hantera certifieringar 2011 var det en relativt lugn start och sedan årsskiftet 2013/2014 har takten ökat kraftigt. Att det stora intresset för Miljöbyggnad håller i sig och att allt fler byggnader certifieras visar på ett stort och utbrett miljöengagemang i branschen.

– Nästa milstolpe blir 1000 certifierade byggnader, en siffra vi räknar med att uppnå under nästa år, säger Linda Kjällén.

Byggnad 500 i ordningen är en nyproducerad kontorsbyggnad i Göteborg som heter Gårda 3:14. Peab har byggt kontorsbyggnaden, som är preliminärt certifierad Miljöbyggnad Silver, och Platzer Fastigheter äger den. Huset bredvid är en av de första byggnaderna som certifierades i Göteborg enligt Miljöbyggnad, Gårda 3:12, som också uppnått betyget Silver.

– Det är en stor glädje att vi nu har fått fastigheten Gårda 3:14 preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad Silver och att den blev den 500:e Miljöbyggnadscertifierade byggnaden i Sverige,säger Caroline Johansson, miljösamordnare på Platzer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063