23948sdkhjf

Byggstart för stadsdel i framkant

HEBA har tillsammans med Skanska och Bostadsförmedlingen Stockholm satt spaden i backen för etapp 2 i Norra Djurgårdsstaden. De 72 lägenheterna ska utgöra en miljöstadsdel i världsklass.
– Här kommer vi att vara föregångare och pröva ny miljöteknik och system för hållbart byggande och förvaltning. Det ger oss erfarenheter som vi tar med oss i HEBAs fortsatta tillväxt, säger Lennart Karlsson, vd HEBA, i ett pressmeddelande.

Stadsdelen är utvald att ingå i Bill Clinton Enviroment Iniative som ska visa på goda exempel inom hållbar stadsutveckling.

HEBA har engagerat Skanska som totalentreprenör för de 72 lägenheterna som inryms i två flerbostadshus. Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad och inflyttning planeras till hösten 2016.

Totalt 560 bostäder
Etapp 2 i Norra Djurgårdsstaden ligger vid Gasverksområdet i Hjorthagen och gränsar till Husarviken och Kungliga nationalstadsparken. Förutom totalt cirka 560 bostäder innehåller detaljplanen lokaler för verksamheter och service, förskola, parker med mera.

Övriga byggherrar i området är Erik Wallin, Stockholmshem, Wallenstam, Viktor Hanson, SSM och NCC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078