23948sdkhjf

Genombrott för Lindab Solus

Lindab har tagit hem den första storordern för bolagets nya inneklimatlösning.
– Det känns mycket positivt att den första stora ordern för Solus nu är i hamn. Vi tror starkt på denna unika lösning som med sitt annorlunda tänkande kombinerar energieffektivitet, enkel installation och minimalt underhåll, säger Mats Ryd, försäljningschef Indoor Climate Solutions, Lindab Sverige.

Under försommaren påbörjar Lindab leveransen av det nya kylbaffelsystemet Solus till den 16 våningar höga kontorsbyggnaden Runda Huset i Munksjöstaden, Jönköping, som nu är under uppförande. Detta är den första stora ordern för Lindabs nyutvecklade inneklimatlösning Solus. Kontorsbyggnaden, som ska ha en jämn temperatur dygnet runt, ställer med sina stora glasytor höga krav på inneklimatlösningen.

– Vi ser Solus som en mycket spännande lösning och något som helt klart representerar framtiden för inneklimatsystem, säger Gunnar Järvhammar, på byggherren Tolust.

Kraftiga energivinster
Solus är en helt ny typ av kylbaffel som bygger på återanvändning av värmeenergin i byggnadens vattenkrets genom att energin flyttas från kylda till värmda rum – allt utifrån det faktiska behovet. Genom att kombinera Solus med förnybar energi kan stora energivinster uppnås. Solus ger upp till 45 % lägre kylenergianvändning, men också enklare installation och minskat underhåll då systemet saknar rörliga delar.

Leveransen omfattar cirka 600 Solus-kylbafflar, ett komplett Lindab-kanalsystem för hela byggnaden samt VAV-lösningen Pascal för vissa våningsplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08