23948sdkhjf

Helsingborgshem planerar nytt i Rydebäck

Helsingborgshem fortsätter gå i täten för stadens höga nybyggnadstakt och har förvärvat mark med planen att bygga 51 nya hyresrätter i Rydebäck.
Om planerna blir verklighet blir det bolagets första bostäder i Rydebäck och de beräknas kunna stå klara till sommaren 2017.

– Vi vill ha ett brett utbud med bostäder av olika slag som lockar människor med olika behov och önskemål. Därför vill vi gärna kunna erbjuda hyresrätter även i Rydebäck, med sitt fina läge nära sundet och med bra kommunikationer, säger Helsingborgshems styrelseordförande Lars Hansson.

Att erbjuda en variation av bostäder, stora och små, med olika standarder, planlösningar, hyresnivåer och på olika lägen, är en av grundpelarna i Helsingborgshems strategi för att öka stadens attraktivitet och bidra till Helsingborgs utvecklingsmål.

Investeringen kommer upp för beslut i styrelsen i början av juni och bolaget planerar att kunna teckna avtal med en entreprenör för projektet före semesterperioden. Efter sommaren följer då projektering och bygglovsansökan, och byggstart kan ske till årsskiftet. Till sommaren 2017 beräknas de nya hyresgästerna kunna flytta in.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078