23948sdkhjf

Nytt bolag kopplar grepp om fasader

Nybildade konsultbolaget SKAR Skin Architecture ska ta ett helhetsgrepp om gestaltning och projektering av fasader.
– De tekniska kraven på byggnader har successivt höjts, samtidigt som insikten om fasaders kommersiella betydelse som fastighetsägarens eller hyresgästens ansikte utåt har ökat. För att attrahera rätt målgrupp krävs idag rätt uttryck och en betryggande miljömärkning, säger Jonas Nyberg, som är VD och grundare av SKAR tillsammans med Ylva Lindstedt.

I det nya bolaget har de samlat ett komplett expert-team för att erbjuda fasadprojektering i ett paket. Som komplett och obunden fasadspecialist är SKAR också först i Sverige.

Saknas kompetens
Sedan två år tillbaka har Jonas Nyberg stöttat ett antal arkitektföretag med fasadprojektering via sitt arkitektföretag YAJ Arkitekter. Enligt honom finns det ett stort sug på marknaden efter projekteringskompetens inom just fasader. Han ser också ett tydligt kompetensglapp mellan projektörer och systemleverantörer, som uppstått i och med att fasader blivit alltmer komplexa, vilket i sin tur gör det svårt för byggnadsentreprenörer att leverera i nivå med kundens förväntningar.

– Därför teamar vi nu ihop oss under varumärket SKAR. Med hjälp av gedigen projekteringserfarenhet och ett tajt samarbete mellan tekniker och gestaltare tidigt i projekten, kan vi åstadkomma en riktigt performativ produkt, säger Ylva Lindstedt, marknadsansvarig i SKAR.

Tar uppdrag i Shanghai
SKAR är obundet till system och leverantörer, och har kompetens i fasadens samtliga aspekter: arkitektur, konstruktion, energi/klimat/dagsljus samt projektering i BIM. Med sina tjänster vänder sig bolaget till fastighetsbolag, byggföretag och arkitektföretag - dels i nyproduktion, dels inför ”face lifts” och grönomställningar av befintliga byggnader. De erbjuder A-, K- samt V-projektering i BIM i ett paket, men uppdragsanpassar även projektörskonstellationen utifrån kundens behov.

Det första uppdraget för SKAR blir fasader i en ny kontorsstadsdel i Shanghai.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078