23948sdkhjf

Skanska planerar ny stadsdel i Kista

Tillsammans med Areim och IBM har Skanska slutit avtal om utveckling av cirka 2 000 lägenheter i Kista.
– Vi kommer att bygga koncepthus i stadsdelen med den senaste gröna tekniken och hög hållbarhets- och kvalitetsstandard. Mångfald i boendeformer skapar en bra grund för social hållbarhet. Vi vill hitta former för att involvera och engagera boende i området, till exempel genom sysselsättning under byggtiden, säger Ola Jansson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Det rör sig om en modern, hållbar stadsdel med en blandning av hyresrätter, studentlägenheter och bostadsrätter. Den nya stadsdelen kommer i stor utsträckning att växa upp i kvarteret Odde 1, på cirka 100 000 kvadratmeter mark som IBM i dag äger tomträtten till.

Bildar bolag
Avtalet innebär i korthet att Skanska och Areim bildar ett så kallat Joint Venture-bolag (JV) som förvärvar tomträtten Odde 1 av IBM och ansvarar för utvecklingen och investeringarna i den nya stadsdelen. IBM avyttrar tomträtten till JV-bolaget.

Förutsatt antagen detaljplan och överenskommelse med Stockholms Stad om markanvisning tros byggnadsarbetena kunna påbörjas någon gång vid årsskiftet 2016-2017. Den totala byggtiden beräknas till cirka åtta år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127