23948sdkhjf

Thomas Concrete förvärvar i USA

Göteborgsbaserade Thomas Concrete Group förvärvar amerikanska företaget Coastal Concrete med tio betongfabriker i Georgia och South Carolina.
– Vi har en tydlig strategi där vi vill utveckla vårt företag till att bli bäst i branschen. Därför utvärderar vi kontinuerligt möjligheterna till strukturförändringar och potentiella förvärv i våra fem länder; Sverige, Norge, Tyskland, Polen och USA. Vi måste fortsätta förbättra vår lönsamhet samtidigt som vi lägger en stabil plattform inför framtiden, säger Hans Karlander, VD och koncernchef i Thomas Concrete Group.

Coastal Concrete är en av de ledande producenterna av fabriksbetong i flera storstäder längs Atlantkusten i Georgia och South Carolina. Genom förvärvet stärker koncernen sin position på betongmarknaden i den expansiva regionen mellan Atlanta och Raleigh på den amerikanska ostkusten. Affären innebär att koncernen ökar omsättningen på årsbasis med drygt 400 miljoner SEK.

Thomas Concrete har idag 132 fabriker i fyra länder och är den största fristående leverantören på sina marknader av fabriksbetong. I Sverige har företaget även två fabriker för prefab och bytte nyligen namn från Färdig Betong till Thomas Betong. Därutöver har koncernen en bergtäkt och ett säljbolag i Norge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063