23948sdkhjf

Byggföretagare i bedrägerihärva

Fyra ångermanländska företagare inom byggbranschen misstänks för att ha plundrat bolag för miljonbelopp.
I fredags hölls häktningsförhandlingar i Sundsvalls tingsrätt mot de fyra företagarna, som tidigare i veckan anhölls misstänkta för grovt bedrägeri. Detta rapporterar allehanda.se. Enligt misstankarna har männen köpt upp flera bolag i byggbranschen för att sedan bedriva systematisk bolagsplundring under flera års tid. Bedrägerierna ska ha skett över hela Mellannorrland.

– De har köpt upp mängder av varor som byggmaterial, arbetsredskap, målarfärg, snöslungor, gräsklippare och annat, säger kammaråklagare Lo Jonsson, till tidningen.

Godset har inhandlats på varuhus och i butiker i bolagens namn, mot fakturor som aldrig betalats. Sedan ska männen ha sålt varorna vidare, på bland annat Blocket.

Under häktningsförhandlingarna påtalades affärer för miljonbelopp, men enligt tidning är det troligt att det handlar om betydligt mer pengar än så, eftersom miljonaffärerna som togs upp under häktningen är bara en bråkdel av de illegala transaktionerna som polis och åklagare tror att männen ägnat sig åt.

Bolagsplundring av det här slaget har blivit allt vanligare, bland annat på grund av att det är lönsamt och relativt enkelt att starta ett bolag och handla varor på kredit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047