23948sdkhjf

Derome-VD tar över Manovi

En ny ägarkonstellation räddar Manovi från att läggas ned. Varbergsföretagets nya majoritetsägare är Derome byggvarors vd – Carl-Tore Bengtsson.
Manovi, som försattes i konkurs den 10 april, är sedan i måndags återigen i full produktion. Det bekräftar företagets vd Hannu Severikangas i ett mejl till Metal Supply.

– Vi räknar med en lite lägre omsättning initialt. Det viktigaste just nu är att vi uppnår en stabil och trygg verksamhet med god ekonomi, säger han.

Verksamheten får nu en omstart med ny välrenommerad huvudägare – Derome byggvarors vd Carl-Tore Bengtsson. Den nuvarande ägaren har stöd av den lokala banken, som också tidigare var bolagets bank. Tre av de tidigare ägarna är fortsatt också med som delägare.

Enligt Hannu Severikangas kommer bolaget att fortsätta med samma inriktning sedan tidigare, med målet att vara ”Innovatörens bästa vän”. Manovi tillverkar och levererar allt från enstaka komponenter till färdiga produkter, för många olika branscher.

– Vi som ägare känner oss trygga i denna långtidsplan och kommer att investera den tid och det engagemang som krävs för att planen blir verklighet, säger Hannu Severikangas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079