23948sdkhjf

Unikt samarbete skapar jobb och bostäder Göteborg

I samband med nybyggnation av 99 lägenheter i Gårdsten samarbetar Bygg-Fast, PEAB, Gårdstensbostäder och Robert Dicksons Stiftelse för att samtidigt skapa sysselsättning för unga.
– Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och detta är ett ypperligt tillfälle att göra något åt situationen. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans med Bygg-Fast och PEAB kan skapa fler arbetstillfällen för de unga och ge dem möjligheten att få en egen lägenhet i bostadsbristens Göteborg,säger Mikael Jansson, VD på Robert Dicksons stiftelse, i ett pressmeddelande.

När produktionen startar i augusti 2015 ska PEAB som totalentreprenör för projektet anlita mellan fem och tio arbetslösa ungdomar som även kommer att utbildas i byggnadsteknik under det tvååriga projektet. Ungdomarna kommer efter lärlingsperioden erbjudas anställning hos PEAB eller underleverantörer i projektet. Robert Dicksons stiftelse kommer att erbjuda de som fullgör sin lärlingsutbildning möjlighet att få en egen hyreslägenhet i stiftelsens fastighetsbestånd.

'Stiftelsen kommer att samverka med Gårdstensbostäder genom Gårdstensbyrån som får uppdraget att hitta unga som ser sin framtid inom byggnadsbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063