23948sdkhjf

Plus och minus för Midroc

Midroc Europe redovisar en nettoomsättning på 5,3 miljarder, en rejäl ökning med 23 procent mot föregående år. Men resultatet på 128 miljoner kan inte matcha fjolårets siffror.
Den kraftiga ökningen av omsättningen drivs av en underliggande positiv utveckling för båda av koncernens affärsområden. Inom området Investments har Midrocs verksamheter inom fastighetssektorn gynnats av en stark värdeutveckling och efterfrågan på såväl kommersiella fastigheter som bostäder.

Bolagen inom affärsområdet Services, som erbjuder entreprenadtjänster till infrastruktur-, industri- och byggsektorn, har haft ett år med stabil efterfrågan men lägre aktivitet i marknaden i kombination med allt tuffare konkurrens. Sammanvägt uppnås ett tillfredsställande resultat, där Midroc Electro utmärker sig genom att göra sitt starkaste resultat någonsin.

Minus i resultatet
Trots en stark utveckling för koncernens omsättning, uppnås en lägre vinst, 128 miljoner, jämfört med vinsten på 157 miljoner 2013. Resultatet tyngs i huvudsak av två större projekt inom entreprenadverksamheten som gått med förlust. Båda projekten slutfördes under hösten.

– 2014 är ett år som präglats av ytterligheter, där några av våra bolag gör sitt bästa resultat någonsin medan andra haft ett betydligt tuffare år. Vi möter dock 2015 med stor tillförsikt och ser stark utveckling för båda våra affärsområden. Stora investeringsprogram rullas under de kommande åren ut på flera av våra viktigaste marknader, som energisektorn och processindustrin, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064