23948sdkhjf

NCC energirenoverar miljonprogram

Tillsammans med Stockholmshem ska NCC rusta upp och samtidigt sänka energianvändningen för hyreshusen som byggdes på 60- och 70-talet.
NCC har tecknat ett ramavtal med Stockholmshem som innebär att de fastigheter som byggdes under 1960- och 1970-talens miljonprogram, och har ett stort behov av stambyten och annan upprustning, nu ska moderniseras. Ramavtalet är uppskattat till 500 MSEK fördelat över tre år.

Värdefullt kontrakt
Samarbetet ska ske i så kallad strategisk partnering, en långsiktig samverkansform, där de deltagande företagen genomför ett uppdrag i nära samarbete med projektets bästa i fokus.

– Att kunna ta erfarenheter från ett projekt vidare direkt till nästa, med samma entreprenör och ibland exakt samma personal, är ovärderligt. Vi kommer att öka kapaciteten och få möjlighet till en effektivisering, säger Nina Wahlberg, chef för Teknik och ombyggnation på Stockholmshem, i ett pressmeddelande.

Det är i samband med större renoveringar som åtgärder för att sänka husens energi- och klimatpåverkan är mest lönsamma. Energieffektivisering av äldre bostäder är nödvändig om Sverige ska nå sina miljökvalitetsmål samt målen i EU:s direktiv om energieffektivisering.

Ramavtalet innebär att Stockholmshem under avtalsperioden genomför delar av sitt planerade underhåll tillsammans med NCC. Samarbetet startar under hösten 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08